NEKTARINKOVÝ KOLÁČ bez cukru
Pokud se mi někdy povedl nádherný koláč, byl to určitě tenhle z nektarinek. A nebylo to jen o vzhledu. Koláč i skvěle chutná.
- 1h
- 12 porcí
- jednoduché
- Evropská
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Párty
- Pečení
- Slavnostní tabule
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mouka kokosová | 100 g |
vejce slepičí střední, m | 2 kusy |
máslo čerstvé | 100 g |
ořechy lískové | 70 g |
ořechy pekanové | 70 g |
ricotta, syrovátkový sýr | 200 g |
kokosové mléko | 250 ml |
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 ml |
želatinový ztužovač | 25 g |
xylitol, cukr březový | 10 g |
nektarinka | 6 kusů |
ořechy pekanové | 5 g |
ovesné vločky jemné | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Jemně namleté ořechy (100g pekanové, 100g lískové) smíchejte s kokosovou moukou, vejci a zalijte rozpuštěným máslem. Ingredience propracujte, aby se spojily. Těsto bude poměrně drolivé. Přemístěte ho do vymazané koláčové formy. Pečlivě umačkejte nejen po dně, ale i na bocích a pečte na 180°C, dokud nebude těsto tvrdé a zlaté
-
Pokud máte doma koláčovou formu s odendávacím dnem, ulehčíte si při vyklápění práci. Pokud takovou formu nemáte, nechte krustu hodně zchladnout a poté opatrně vyklopte. Případně koláč připravte celý ve formě a z ní ho také rovnou servírujte.
-
Než korpus dostatečně zchladne, připravte krém. Vyšlehejte šlehačku. Do mísy přidejte kokosové mléko a ricottu. Vše důkladně promíchejte. Potřebujte hladký, lehce tekutý krém.
-
Želatinu připravte podle návodu a vmíchejte do krému. Teď už zbývá jen nalít krém na studený korpus a nechat ztuhnout v lednici.
-
Nakonec ozdobte pokrájenými nektarinkami, zbylými pekanovými ořechy a vločkami.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů