NEKTARINKOVÝ KOLÁČ bez cukru

Kitchen Affair

Pokud se mi někdy povedl nádherný koláč, byl to určitě tenhle z nektarinek. A nebylo to jen o vzhledu. Koláč i skvěle chutná.

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
mouka kokosová 100 g
vejce slepičí střední, m 2 kusy
máslo čerstvé 100 g
ořechy lískové 70 g
ořechy pekanové 70 g
ricotta, syrovátkový sýr 200 g
kokosové mléko 250 ml
smetana ke šlehání, šlehačka 200 ml
želatinový ztužovač 25 g
xylitol, cukr březový 10 g
nektarinka 6 kusů
ořechy pekanové 5 g
ovesné vločky jemné 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Jemně namleté ořechy (100g pekanové, 100g lískové) smíchejte s kokosovou moukou, vejci a zalijte rozpuštěným máslem. Ingredience propracujte, aby se spojily. Těsto bude poměrně drolivé. Přemístěte ho do vymazané koláčové formy. Pečlivě umačkejte nejen po dně, ale i na bocích a pečte na 180°C, dokud nebude těsto tvrdé a zlaté

  2. Pokud máte doma koláčovou formu s odendávacím dnem, ulehčíte si při vyklápění práci. Pokud takovou formu nemáte, nechte krustu hodně zchladnout a poté opatrně vyklopte. Případně koláč připravte celý ve formě a z ní ho také rovnou servírujte.

  3. Než korpus dostatečně zchladne, připravte krém. Vyšlehejte šlehačku. Do mísy přidejte kokosové mléko a ricottu. Vše důkladně promíchejte. Potřebujte hladký, lehce tekutý krém.

  4. Želatinu připravte podle návodu a vmíchejte do krému. Teď už zbývá jen nalít krém na studený korpus a nechat ztuhnout v lednici.

  5. Nakonec ozdobte pokrájenými nektarinkami, zbylými pekanovými ořechy a vločkami.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů