NEPEČENÝ KÁVOVÝ MRAMORÁČEK

Danula

Většinou jejich přípravou neztratíme mnoho času a nebývají ani nikterak zvlášť náročné na suroviny. Většinou nás svedou svým vzhledem už na první pohled, který jim věnujeme na internetu nebo v časopisu a většinou už jim prostě bezhlavě podlehneme. Ale jako kdo to má nervově vydržet, když se píše "necháme uležet nejlépe do druhého dne" ???

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
sušenky 400 g
zakysaná smetana 1 200 g
cukr krystal 200 g
vanilkový lusk 0,5 kusu
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce
káva zrnková mletá 25 g
rum (originál tuzemský) 1 lžíce

Postup přípravy

  1. V jedné misce smícháme 3 zakysané smetany se 100g krystalu a přidáme rum dle chuti. V druhé misce smícháme zbylé 3 zakysané smetany se zbylými 100g krystalu a přidáme kakao, kávu a rum.

  2. Připravíme si malou formu nebo pekáček (já použila malý plech s vyšším okrajem o rozměrech 26x21cm), dno vyložíme sušenkami, zalijeme 2/3 tmavého krému, poklademe sušenkami, zalijeme 2/3 světlého krému, opět poklademe sušenkami a zalijeme zbytky krému cik-cak, aby vznikl mramorový vzhled. Já jsem nalévala lžící střídavě světlý a tmavý pruh a nakonec projela obráceným koncem kávové lžičky po celé délce plechu střídavě sem a tam.

  3. A teď ten kámen úrazu...Hotové dáme pěkně přes noc zatuhnout do ledničky. A ledničku odvezeme na chatu ke tchýni, co má dva pitbuly a věčně špatnou náladu. Protože jinak se nevyhneme miliónu otázek "mamííí, už je to hotovýýýý?"

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů