Prostě nízkosacharidová dort:), je skvělý...
- 1h
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
100 g |
100 g |
20 g |
20 g |
120 g |
120 g |
Náplň | |
500 g |
500 g |
200 g |
200 g |
Navrch | |
200 g |
200 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
na 450 ml tekutiny 10 g |
10 g |
250 g |
250 g |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Korpus (forma 18 cm): 100 g másla rozpustit s 20 g čokolády, přidat 120 g mletých mandlí (ořechů), smíchat a namačkat do formy, dát na 15 min do lednice.
-
Střed: 500 g tvarohu v alobalu, sladidlo dle chuti, 200 g malin - Vše zamíchat a navrstvit na ztuhlý korpus.
-
Vrchní vrstva: 200 g zakysané smetany, sladidlo dle chuti, želatina na 450 ml tekutiny, 250 ml šlehačka. Zakysanou smetanu smíchat se želatinou (připravenou podle návodu) a opatrně vmichat ušlehanou šlehačku a ovoce. Vše nalít na tvaroh a dát do lednice (nejlépe přes noc).
Makronutrienty
22%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 958 kJ | 1 809 kJ |
Kalorická hodnota | 229 kcal | 432 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,81 g
3,06 g |
14,7 g
5,78 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,781 SVJ | 1,47 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,9 g
9,18 g |
35,7 g
17,3 g |
Bílkoviny | 8,92 g | 16,8 g |
Sůl | 0,074 g | 0,14 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů