Nízkosacharidový (paleo) chleba

Marie Hloušková, RUTINA.cz

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Paleo chleba je vhodný pro všechny, kdo si hlídají sacharidy, nejí přílohy, nebo jsou na bezlekové dietě.

Tento chléb je vhodný také pro low carb (nízkosacharidovou) a keto stravu.

Nechte si chutnat

Postup přípravy

  1. Bílky jsem oddělila od žloutků a ušlehala z nich tuhý sníh. Do něj jsem vmíchala veškeré ingredience na chlebík (žloutky, škrob, chlebové koření, sůl, sodu, ghí a mandlovou mouku), vytřela jsem formu ghíčkem a vysypala mandlovou moukou. Do formy jsem nalila promíchané těsto, posypala ho chlebovým kořením a dýňovými semínky a pekla v předem předehřáté troubě při 180°C 55 min.

  2. Chléb je hotov, když po zapíchnutí zůstává špejle čistá.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte