Nízkosachridové fritule

Petra Hash Cake Factory

Snadná a rychlá alternativa oblíbené sladké tečky s nízkým obsahem sacharidů. :-)

Suroviny pro 35 osob

Čeho Kolik
mandlová mouka 120 g
mouka kokosová 80 g
kypřící prášek do pečiva 1 kus
xylitol, cukr březový 3 lžíce
sůl 1 špetka
bílý jogurt 200 ml
vejce slepičí střední, m 3 kusy
vanilkový extrakt 1 lžíce
rum (originál tuzemský) 1 lžíce
jablka 1 kus
rozinky 1 hrst

Postup přípravy

  1. Nejprve smícháme všechny suché suroviny, pak přidáme mokré a umícháme hladké těsto.

  2. Jablko oloupeme, nakrájíme na drobné kousky a přidáme spolu s rozinkami do těsta. Rozinky je možné předem namočit do rumu nebo horké vody.

  3. V menším kastrůlku rozpálíme olej (vyšší sloupec). Lžící tvoříme "nočky" a smažíme do zlatova.

  4. POZNÁMKA: Těsto by mělo mít podobnou konzistenci jako těsto na muffiny. Pokud se fritule při smažení rozpadají, pomůže přidat vejce. Pokud je těsto příliš tekuté, můžeme přidat trochu kokosové mouky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů