Nízkosachridové fritule
Snadná a rychlá alternativa oblíbené sladké tečky s nízkým obsahem sacharidů. :-)
- 40m
- 35 porcí
- středně obtížné
- Evropská
- Fritování
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Párty
- Párty pro děti
- Recepty po babičce
- Regionální a krajové
- Smažení v tuku
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 35 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mandlová mouka | 120 g |
mouka kokosová | 80 g |
kypřící prášek do pečiva | 1 kus |
xylitol, cukr březový | 3 lžíce |
sůl | 1 špetka |
bílý jogurt | 200 ml |
vejce slepičí střední, m | 3 kusy |
vanilkový extrakt | 1 lžíce |
rum (originál tuzemský) | 1 lžíce |
jablka | 1 kus |
rozinky | 1 hrst |
Postup přípravy
-
Nejprve smícháme všechny suché suroviny, pak přidáme mokré a umícháme hladké těsto.
-
Jablko oloupeme, nakrájíme na drobné kousky a přidáme spolu s rozinkami do těsta. Rozinky je možné předem namočit do rumu nebo horké vody.
-
V menším kastrůlku rozpálíme olej (vyšší sloupec). Lžící tvoříme "nočky" a smažíme do zlatova.
-
POZNÁMKA: Těsto by mělo mít podobnou konzistenci jako těsto na muffiny. Pokud se fritule při smažení rozpadají, pomůže přidat vejce. Pokud je těsto příliš tekuté, můžeme přidat trochu kokosové mouky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů