Odlehčená frittata – bez lepku, též lze i bezlaktózy
Chcete recept na uzasnou odlehcenou frittatu? Skvela snidane, idealni brunch, skvostna vecere....bez lepku a laktozy. Tato forma odlehčené vaječné omelety Vás určitě dostane. Plná bílkovin, zeleniny, na povrchu křupavá a zlatá, uvnitř vláčná. Podávat můžete beze studu k snídani, v době oběda a s lehkým zeleným salátem klidně i k večeři. Tak moc je dobrá!
- 35m
- 4 porce
- středně obtížné
- Evropská
- Obědy a večeře
- Outdoor a trek
- Pečení
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
brambory pozdní | 3 kusy |
brokolice | 1 kus |
sůl | 1 lžička |
kmín celý | 1 špetka |
červená paprika | 1 kus |
cibule červená | 0,5 kusu |
vajíčka | 4 kusy |
Cottage sýr | 300 g |
bílý jogurt | 150 g |
šunka krůtí | 200 g |
sýr tvrdý přírodní | 200 g |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
muškátový ořech mletý | 1 špetka |
olej řepkový | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Zeleninu omyjeme – brokolici rozebereme na drobné růžičky, brambory oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm plátky, červenou papriku na drobné kousky. V misce smícháme jogurt, vejce, Cottage sýry, polovinu strouhaného sýra, koření a sůl.
-
Na lžíci oleje osmažíme cibuli a na kostičky, šunku a papriku. Necháme vychladnout.
-
Brokolici a brambory uvaříme v osolené vodě se špetkou kmínu do polo měkka, cca 10 minut. Poté přelijeme ledovou vodou – aby brokolice neztratila barvu. Necháme vychladnout.
-
Na dno mísy 28 cm rozvrstvíme plátky brambor a brokolici, navrstvíme šunku s paprikou a cibulí – přelijeme prošlehanou směsí vajec se sýra a kořením. Lehce sklepeme, aby se vše promíchalo. Na vrch rozprostřeme druhou polovinu strouhaného sýra.
-
Pečeme na statické teplo při teplotě 230°C do zlaté barvy. Cca 10-15 minut. Servírujeme teplé, vlažné i studené.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů