Odlehčená frittata – bez lepku, též lze i bezlaktózy

Radka

Chcete recept na uzasnou odlehcenou frittatu? Skvela snidane, idealni brunch, skvostna vecere....bez lepku a laktozy. Tato forma odlehčené vaječné omelety Vás určitě dostane. Plná bílkovin, zeleniny, na povrchu křupavá a zlatá, uvnitř vláčná. Podávat můžete beze studu k snídani, v době oběda a s lehkým zeleným salátem klidně i k večeři. Tak moc je dobrá!

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
brambory pozdní 3 kusy
brokolice 1 kus
sůl 1 lžička
kmín celý 1 špetka
červená paprika 1 kus
cibule červená 0,5 kusu
vajíčka 4 kusy
Cottage sýr 300 g
bílý jogurt 150 g
šunka krůtí 200 g
sýr tvrdý přírodní 200 g
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
muškátový ořech mletý 1 špetka
olej řepkový 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Zeleninu omyjeme – brokolici rozebereme na drobné růžičky, brambory oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm plátky, červenou papriku na drobné kousky. V misce smícháme jogurt, vejce, Cottage sýry, polovinu strouhaného sýra, koření a sůl.

  2. Na lžíci oleje osmažíme cibuli a na kostičky, šunku a papriku. Necháme vychladnout.

  3. Brokolici a brambory uvaříme v osolené vodě se špetkou kmínu do polo měkka, cca 10 minut. Poté přelijeme ledovou vodou – aby brokolice neztratila barvu. Necháme vychladnout.

  4. Na dno mísy 28 cm rozvrstvíme plátky brambor a brokolici, navrstvíme šunku s paprikou a cibulí – přelijeme prošlehanou směsí vajec se sýra a kořením. Lehce sklepeme, aby se vše promíchalo. Na vrch rozprostřeme druhou polovinu strouhaného sýra.

  5. Pečeme na statické teplo při teplotě 230°C do zlaté barvy. Cca 10-15 minut. Servírujeme teplé, vlažné i studené.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů