Omeleta z červené čočky
Bezlepková a veganská omeleta z červené čočky obsahu velké množství proteinu a železa. Velmi dobře zasytí. a je vhodné jak pro děti tak i sportovce.
- 20m
- 1 porce
- jednoduché
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
žampion | 3 kusy |
cibule | 0,5 kusu |
olivový olej | 1 lžíce |
čočková mouka, mouka z čočky | 30 g |
voda vlažná | 150 ml |
sůl | 1 špetka |
petrželka, petrželová nať | 1 hrst |
Postup přípravy
-
Nakrájíme žampióny, cibuli a vše orestujeme v olivovém oleji na pánvi. V hrníčku smícháme čočkovou mouku s 150 ml vody. Ochutíme solí, pepřem a petrželkou. Žampióny a cibuli rozprostřepeme po pánvi a přelijeme směsí čočkové mouky s voudou. Smažíme z obou stran dozlatova. Mouku z červené čočky nakoupíte i v e-shopu www.fajnejidlo.eu
-
Čočka je potravina, která obsahuje jen málo vody, což z ní činí jedinečný zdroj energie (338 kcal/100 g). Obsahuje velké množství proteinů a sacharidů a málo tuků. Čočka je výborným zdrojem železa, protože ho dodává 9 mg/100 g. Zajímavostí je, že železa má mnohem více než maso (okolo 2 mg/100 g) či vejce (1 mg/100 g). Poskytuje i velké množství jiných složek, které se podílejí na tvorbě erytrocytů (červených krvinek). Díky vysokému obsahu vlákniny podporuje peristaltiku střev.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů