Opilý kuřecí plátek s brokolicí a tatarkové brambůrky
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuře celé | 600 g |
cibule červená | 150 g |
sojová omáčka | 4 lžičky |
víno bílé jakostní | 80 ml |
voda | 40 ml |
brambory pozdní | 1 kg |
paprika sladká mletá | 1 lžička |
olej řepkový | 4 lžičky |
tatarská omáčka | 40 ml |
Postup přípravy
-
Maso z obou stran lehce naklepeme, opepříme (pozor - nesolit! ) a zprudka osmažíme na suché pánvi, poté ihned ztlumíme plotnu, přihodíme kolečka cibule a zakápneme sojovou omáčkou a bílým vínem, podlijeme trochou vody a necháme asi 5 minut pod pokličkou.
-
Brambory omyjeme a i se slupkou nakrájíme na šestiny. Necháme chvíli namočené ve studené vodě, pak osuššíme a vložíme do misky se směsí tatarky, oleje a papriky. Důkladně promícháme a uložíme na plech s pečícím papírem slupkou dolů. Péčeme v troubě na 180 stupňů dozlatova.
-
Už jsem nesolila, namáčela jsem si brambůrky do "opilého" sosíku.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů