Opilý kuřecí plátek s brokolicí a tatarkové brambůrky

Danula

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
kuře celé 600 g
cibule červená 150 g
sojová omáčka 4 lžičky
víno bílé jakostní 80 ml
voda 40 ml
brambory pozdní 1 kg
paprika sladká mletá 1 lžička
olej řepkový 4 lžičky
tatarská omáčka 40 ml

Postup přípravy

  1. Maso z obou stran lehce naklepeme, opepříme (pozor - nesolit! ) a zprudka osmažíme na suché pánvi, poté ihned ztlumíme plotnu, přihodíme kolečka cibule a zakápneme sojovou omáčkou a bílým vínem, podlijeme trochou vody a necháme asi 5 minut pod pokličkou.

  2. Brambory omyjeme a i se slupkou nakrájíme na šestiny. Necháme chvíli namočené ve studené vodě, pak osuššíme a vložíme do misky se směsí tatarky, oleje a papriky. Důkladně promícháme a uložíme na plech s pečícím papírem slupkou dolů. Péčeme v troubě na 180 stupňů dozlatova.

  3. Už jsem nesolila, namáčela jsem si brambůrky do "opilého" sosíku.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů