- 1h
- 20 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
180 g |
180 g |
6 kusů |
6 kusů |
150 g |
150 g |
1 kus |
1 kus |
6 lžic |
6 lžic |
Náplň | |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
10 g |
10 g |
150 g |
150 g |
Ozdoba | |
1 kus |
1 kus |
10 g |
10 g |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Celá vejce vyšleháme s cukrem, přidáme mouku a prášek a ještě pár minut šleháme. Potom upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem. Ještě horké i s papírem zarolujeme a necháme téměř vychladnout. Vlažný piškot opatrně rozrolujeme a sundáme papír.
-
Ušleháme šlehačku, přimícháme zakysanku a oba smetafixy, dosladíme. Potřeme roládu, posypeme ovocem a opět zarolujeme. Dozdobíme a necháme ztuhnout v lednici.
Makronutrienty
52%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 052 kJ | 851 kJ |
Kalorická hodnota | 251 kcal | 203 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
22,5 g
13 g |
18,2 g
10,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,25 SVJ | 1,82 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,3 g
7,34 g |
13,2 g
5,94 g |
Bílkoviny | 4,49 g | 3,63 g |
Sůl | 0,473 g | 0,383 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů