Nízkosacharidový (low carb) oběd skvělý a rychlý, no prostě panenka, ta nemůže být špatná:)
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
400 g |
400 g |
100 ml |
100 ml |
3 snítky |
3 snítky |
1 lžička |
1 lžička |
Omáčka | |
80 g |
80 g |
100 ml |
100 ml |
2 kusy |
2 kusy |
Cudle | |
1 kus |
1 kus |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Panenku si nakrájíme na silnější plátky, kotníky lehounce naklepneme a vrstvíme do sklenice, vždy zakápneme olejem, přidáme čerstvý rozmarýn.
Já měla olej domácí bazalkový, vy dejte kvalitní jaký máte.
Necháme v lednici uležet, já měla naloženou panenku 2 dny.
-
Na pánev dáme olej ze sklenice, plátky masa osolíme a restujeme z každé strany tak 4 minuty. Přiklopíme a dáme pánev stranou.
-
Mezitím si v kastůlku ve vařícím mléce rozpustíme nadrobenou nivu, přidáme prolisovaný česnek a odstavíme.
-
Cuketu naškrábeme na nudličky, orestujeme na ghí pár minut, osolíme.
-
Servírujeme plátky panenky přelité omáčkou, cudle a čerstvou zeleninu dle chuti.
Makronutrienty
7%
39%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 762 kJ | 3 970 kJ |
Kalorická hodnota | 182 kcal | 949 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,9 g
0,581 g |
9,89 g
3,03 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,19 SVJ | 0,989 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,1 g
4,13 g |
78,4 g
21,5 g |
Bílkoviny | 10,8 g | 56,1 g |
Sůl | 1,02 g | 5,3 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů