Paprikový chléb
Tento výborný paprikový chleba můžete využít třeba na sendviče nebo ho můžete jen tak potřít veganským máslem a posypat semínky.
- 2h
- 10 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka pšeničná | 500 g |
paprika sladká mletá | 20 g |
sůl | 10 g |
droždí kostka | 1 kus |
olej řepkový | 80 ml |
mléko rostlinné | 150 ml |
voda | 150 ml |
Postup přípravy
-
Droždí rozmíchejte ve vlažné vodě a přidejte hladkou mouku do konzistence hustší kaše. Počkejte, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
-
Mouku smíchejte se solí a paprikou, přidejte vykynuté droždí, olej, vodu a rostlinné mléko. Vypracujte těsto a rozprostřete ho do vymazané formy na chleba. Chleba nechte kynou přibližně hodinu, dokud nevyplní formu. Před pečením můžete chleba posypat semínky, sladkou paprikou a solí.
-
Pečte na 200 °C zhruba 40-50 minut, před koncem pečení zkontrolujte (chleba musí být odlepený od boků formy). Hotový chléb vyklopte a nechte vychladnout.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů