Paprikový chléb

Jídelní plán

Tento výborný paprikový chleba můžete využít třeba na sendviče nebo ho můžete jen tak potřít veganským máslem a posypat semínky.

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
hladká mouka pšeničná 500 g
paprika sladká mletá 20 g
sůl 10 g
droždí kostka 1 kus
olej řepkový 80 ml
mléko rostlinné 150 ml
voda 150 ml

Postup přípravy

  1. Droždí rozmíchejte ve vlažné vodě a přidejte hladkou mouku do konzistence hustší kaše. Počkejte, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

  2. Mouku smíchejte se solí a paprikou, přidejte vykynuté droždí, olej, vodu a rostlinné mléko. Vypracujte těsto a rozprostřete ho do vymazané formy na chleba. Chleba nechte kynou přibližně hodinu, dokud nevyplní formu. Před pečením můžete chleba posypat semínky, sladkou paprikou a solí.

  3. Pečte na 200 °C zhruba 40-50 minut, před koncem pečení zkontrolujte (chleba musí být odlepený od boků formy). Hotový chléb vyklopte a nechte vychladnout.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů