Pečený králík
U nás doma se králík nikdy moc nedělal, nebylo kde ho brát, mívali jsme ho jenom občas, když jsme zajeli ke strejdovi z maminčiny strany - a pak jsme to měli i s ukázkou, jak králíka zabít a stáhnout. A tak když se mi v dnešní době králík dostane do rukou, jsem naopak moc ráda a pochutnám si na něm. Tenhle recept velmi jednoduchý, ale překvapivě chuťově geniální. Dát si ho můžete jako my - se špenátem nebo si udělat zelí.
- 4h:15m
- 6 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
králík celý | 1 kus |
slanina anglická | 100 g |
cibule | 1 kus |
kmín celý | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Králíka z obou stran osolte, posypejte kmínem, obložte cibulí a slaninou pokrájenou na kostičky
-
Mírně podlijte a dejte péct na 150 stupňů na 2,5 hodiny
-
Po hodině pečení obraťte vrchní stranou dolů, znovu dejte péct a opět za hodinu otočte
-
Dle potřeby podlévejte
-
Na poslední půlhodinu otočte králíka vrchní stranou nahoru a dopečte
-
Podávejte se špenátem či zelím, knedlíky můžete zvolit bramborové nebo houskové
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů