Pečený králík

Michaela Rau

U nás doma se králík nikdy moc nedělal, nebylo kde ho brát, mívali jsme ho jenom občas, když jsme zajeli ke strejdovi z maminčiny strany - a pak jsme to měli i s ukázkou, jak králíka zabít a stáhnout. A tak když se mi v dnešní době králík dostane do rukou, jsem naopak moc ráda a pochutnám si na něm. Tenhle recept velmi jednoduchý, ale překvapivě chuťově geniální. Dát si ho můžete jako my - se špenátem nebo si udělat zelí.

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
králík celý 1 kus
slanina anglická 100 g
cibule 1 kus
kmín celý 1 lžička
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 0,5 lžičky

Postup přípravy

  1. Králíka z obou stran osolte, posypejte kmínem, obložte cibulí a slaninou pokrájenou na kostičky

  2. Mírně podlijte a dejte péct na 150 stupňů na 2,5 hodiny

  3. Po hodině pečení obraťte vrchní stranou dolů, znovu dejte péct a opět za hodinu otočte

  4. Dle potřeby podlévejte

  5. Na poslední půlhodinu otočte králíka vrchní stranou nahoru a dopečte

  6. Podávejte se špenátem či zelím, knedlíky můžete zvolit bramborové nebo houskové

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů