Tak tahle kombinace je nečekaná pecka. Pokud máte rádi houby a pečený květák, tuhle kombinaci si určitě zamilujete:)
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
1 kus |
1 kus |
použila jsem olivový olej s lanýži 5 lžic |
5 lžic |
1 lžička |
1 lžička |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Postup byl naprosto jednoduchý. Květák jsem do měkka, ale do hněda upekla v troubě.
Ořechy jsem na sucho opražila na pánvi.
Hotový květák jsem posypala ořechy, posolila a polila štědrou dávkou olivového oleje.
Kombinace chutí je luxusní.
Pokud budete dělat jako hlavní jídlo, pak použijte celý květák na osobu.
Makronutrienty
35%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 355 kJ | 1 546 kJ |
Kalorická hodnota | 84,9 kcal | 370 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,83 g
1,81 g |
21 g
7,87 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,483 SVJ | 2,1 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,06 g
1,09 g |
30,7 g
4,75 g |
Bílkoviny | 2,04 g | 8,86 g |
Sůl | 0,754 g | 3,28 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů