PIVNÍ ROHLÍKY

Danula

Kdo ho neochutnal, neví, oč přichází. Kdo si ho vlastnoručně neupekl, netuší, jak dokáže provonět celý byt. Mluvím o domácím pečivu povšechně, ale tyhle rohlíčky jsou naše nejoblíbenější. Voní božsky a chutnají ještě stokrát líp...

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
vepřové sádlo 40 g
pivo světlé 340 ml
droždí kostka 0,5 kusu
polohrubá mouka 260 g
hladká mouka pšeničná 320 g
cukr krystal 2 lžičky
sůl 2 lžičky

Postup přípravy

  1. Zpracováno a vykynuto v pekárně. Hotové rozdělit na požadovaný počet dílů (já jsem těsto rozdělila na 12 dílků), udělat bochánky a nechat je pod igelitem 10 minut odpočinout.

  2. Pak každý zvlášť vyválet do oválku, srolovat rohlíky a uložit na plech s pečícím papírem. Nechat pod igelitem kynout asi 45 minut, poté potřít rozšlehaným vejcem, posypat drceným kmínem a hrubozrnnou solí , mákem nebo sezamem a péct v troubě na 220 stupňů cca 15 minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů