PIVNÍ ROHLÍKY
Kdo ho neochutnal, neví, oč přichází. Kdo si ho vlastnoručně neupekl, netuší, jak dokáže provonět celý byt. Mluvím o domácím pečivu povšechně, ale tyhle rohlíčky jsou naše nejoblíbenější. Voní božsky a chutnají ještě stokrát líp...
- 2h
- 12 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřové sádlo | 40 g |
pivo světlé | 340 ml |
droždí kostka | 0,5 kusu |
polohrubá mouka | 260 g |
hladká mouka pšeničná | 320 g |
cukr krystal | 2 lžičky |
sůl | 2 lžičky |
Postup přípravy
-
Zpracováno a vykynuto v pekárně. Hotové rozdělit na požadovaný počet dílů (já jsem těsto rozdělila na 12 dílků), udělat bochánky a nechat je pod igelitem 10 minut odpočinout.
-
Pak každý zvlášť vyválet do oválku, srolovat rohlíky a uložit na plech s pečícím papírem. Nechat pod igelitem kynout asi 45 minut, poté potřít rozšlehaným vejcem, posypat drceným kmínem a hrubozrnnou solí , mákem nebo sezamem a péct v troubě na 220 stupňů cca 15 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů