Pizza Margarita podle Michelas classic Italian -luxusni
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
droždí kostka | 30 g |
cukr moučka | 2 lžičky |
hladká mouka pšeničná | 500 g |
sůl | 1 lžička |
olivový olej | 2 lžíce |
voda | 250 ml |
rajčata sterilovaná | 400 g |
oregano, dobromysl sušená | 1 lžíce |
olivový olej | 1 lžíce |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Zpracovat kynuté těsto a nechat 30minut kynout, mezi tím si rozpálit troubu na 230-250C a připravit rajcatovou omáčku.
-
Vše společně zpracovat v robotu na omáčku. Z těsta ukrojit kousek, rozvalet na kruh nebo roztahat prsty, potřít základní rajcatovou omáčkou, poklast kousky mozzarelly, lístky bazalky nebo čím máme rádi. Pečeme na 220C 5-10minut
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů