Placky ze zbylé bramborové kaše

Radka

https://www.facebook.com/bezlepkovevareniradkyvrzalove U bezlepkové diety je třeba 2 x tak šetřit, protože je to hodně času a hlavně spoustu peněz za bezlepkové suroviny, proto se snažím využít třeba i zbylou bramborovou kaši od oběda. Placky dělám většinou druhý den po tom, co mi zbyde v ledničce bramborová kaše, přidávám na zahuštění "bramborového těsta" vždy trochu extrudované kaše – čirokové, teffové, quinoové (Adveni mediacal). Placičky jsou potom křupavější a zvýší se i výživová hodnota konečného produktu.

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
bramborová kaše chlazená 250 g
vajíčka 1 kus
bezlepková mouka, směs s kypřidlem 50 g
bezlepková mouka, libovolná 3 lžíce
sůl 1 špetka
olej řepkový 100 ml

Postup přípravy

  1. Suroviny spojíme v bramborové těsto hnětáním. Tvarujeme placičky, které ještě obalíme v mouce. Pečeme v rozpáleném oleji cca 3 minuty nastřední plamen z každé strany, necháme na ubrousku okapat přebytečný tuk. Podáváme jako přílohu nebo se zeleninovým salátem. Není to dogma, je třeba hustit podle vstupní hustoty kaše, měli by jste mít těsto vyhnětené tak, aby Vám „neteklo“ z dlaně. Já tomu říkám dlaňový test. Např u těsta na sušenky….

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů