Pletýnky - LC
Výborné nízkosacharidové (low carb) pečivo...někdy prostě nosič na pomazánku k snídani či večeři přijde k chuti...jen občas! Tyto krásné platýnky upekla Dana Ščerbová - děkujeme:)
- 50m
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
sýr gouda | 100 g |
mozzarella | 1 kus |
ricotta, syrovátkový sýr | 100 g |
mandlová mouka | 0,5 hrnku |
mouka lněná | 5 lžic |
psylium | 1 lžíce |
kmín drcený | 1 lžička |
sůl | 0,5 lžičky |
droždí sušené | 0,5 kusu |
kypřící prášek do pečiva | 1 lžička |
vajíčka | 2 kusy |
vláknina bramborová | 10 g |
kmín celý | 2 špetky |
sůl hrubá | 1 g |
vaječný žloutek | 1 kus |
Postup přípravy
-
Asi 100g strouhané goudy, 1 nastrouhaná mozzarella (v nálevu), ricota nechat rozpustit, vmíchat půl hrnku mandlové mouky, 3 lžíce lupinové mouky, lžíci psyllia, 2 lžíce lněné mouky, kmín, sůl, půl balíčku sušeného droždí, lžičku prášku do pečiva, nakonec 2 vejce.
-
Vymíchat v hladké těsto a nechat odpočinout, asi 10-15 minut, těsto jsem rozdělila na 12 dílků, podsypala bramborovou vlákninou a vyválela válečky, zapletla, vyšly mi 4 pletýnky, potřela žloutkem a posypala kmínem a hrubozrnou solí, pekla jsem na 160 asi 30 min a pak na 180 do zlatova ☺
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů