Pletýnky - LC

Výborné nízkosacharidové (low carb) pečivo...někdy prostě nosič na pomazánku k snídani či večeři přijde k chuti...jen občas! Tyto krásné platýnky upekla Dana Ščerbová - děkujeme:)

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
sýr gouda 100 g
mozzarella 1 kus
ricotta, syrovátkový sýr 100 g
mandlová mouka 0,5 hrnku
mouka lněná 5 lžic
psylium 1 lžíce
kmín drcený 1 lžička
sůl 0,5 lžičky
droždí sušené 0,5 kusu
kypřící prášek do pečiva 1 lžička
vajíčka 2 kusy
vláknina bramborová 10 g
kmín celý 2 špetky
sůl hrubá 1 g
vaječný žloutek 1 kus

Postup přípravy

  1. Asi 100g strouhané goudy, 1 nastrouhaná mozzarella (v nálevu), ricota nechat rozpustit, vmíchat půl hrnku mandlové mouky, 3 lžíce lupinové mouky, lžíci psyllia, 2 lžíce lněné mouky, kmín, sůl, půl balíčku sušeného droždí, lžičku prášku do pečiva, nakonec 2 vejce.

  2. Vymíchat v hladké těsto a nechat odpočinout, asi 10-15 minut, těsto jsem rozdělila na 12 dílků, podsypala bramborovou vlákninou a vyválela válečky, zapletla, vyšly mi 4 pletýnky, potřela žloutkem a posypala kmínem a hrubozrnou solí, pekla jsem na 160 asi 30 min a pak na 180 do zlatova ☺

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů