Plněná sekaná s batátovymi hranolky a fazolovými klíčky

Oblíbené jídlo v lowcarb verzi, zdravé a velmi dobré. Klíčky fazolí nám dodají vitamíny a minerály. Děkujeme Aleně Vaňousové za recept :)

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
maso mleté 600 g
vajíčka 3 kusy
cibule 1 kus
česnek stroužky 3 kusy
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 2 špetky
petrželka, petrželová nať 1 lžíce
vajíčka 3 kusy
párky vepřové 100 g
slanina anglická 150 g
batáty, sladké brambory 400 g
sůl 1 lžička
kořenicí směs bylinková 1 lžička
chilli sušené mleté 1 špetka
česnek sušený / granulovaný 0,5 lžičky
klíčky, výhonky 100 g

Postup přípravy

  1. Maso smíchám s ostatními přísadami, rozprostřu na fólii, doprostřed naskládám za sebou vejce uvařená natvrdo, po obou stranách párky a pomocí fólie zabalím šišku sekané.

  2. Na dno pekáčku rozložím plátky slaniny, na ně položím sekanou, podliji trochou vody a peču cca 45 minut na 180 stupňů.

  3. Dva velké batáty nakrájím na hranolky, osolím, okořením bylinkami, chilli a sušeným česnekem a peču v troubě zároveň se sekanou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů