Plněná sekaná s batátovymi hranolky a fazolovými klíčky
Oblíbené jídlo v lowcarb verzi, zdravé a velmi dobré. Klíčky fazolí nám dodají vitamíny a minerály. Děkujeme Aleně Vaňousové za recept :)
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
maso mleté | 600 g |
vajíčka | 3 kusy |
cibule | 1 kus |
česnek stroužky | 3 kusy |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 2 špetky |
petrželka, petrželová nať | 1 lžíce |
vajíčka | 3 kusy |
párky vepřové | 100 g |
slanina anglická | 150 g |
batáty, sladké brambory | 400 g |
sůl | 1 lžička |
kořenicí směs bylinková | 1 lžička |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
česnek sušený / granulovaný | 0,5 lžičky |
klíčky, výhonky | 100 g |
Postup přípravy
-
Maso smíchám s ostatními přísadami, rozprostřu na fólii, doprostřed naskládám za sebou vejce uvařená natvrdo, po obou stranách párky a pomocí fólie zabalím šišku sekané.
-
Na dno pekáčku rozložím plátky slaniny, na ně položím sekanou, podliji trochou vody a peču cca 45 minut na 180 stupňů.
-
Dva velké batáty nakrájím na hranolky, osolím, okořením bylinkami, chilli a sušeným česnekem a peču v troubě zároveň se sekanou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů