Plněný patizon

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
patizon 1 000 g
směs koření na mleté maso 300 g
rohlíky 1 kus
mléko nízkotučné, odstředěné 100 ml
houby lesní čerstvé, směs 120 g
cibule 1 kus
vajíčka 1 kus
strouhanka 30 g
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Houby a cibuli nakrájíme na drobno. Vložíme na pánev a podlijeme trochou vody, jen tolik, aby se směs nepřipálila. Houby další vodu tepelným zpracováním samy pustí. Společně na sucho restujeme na pánvi až se vyvaří všechna tekutina.

  2. Než se nám orestují houby, nakrájíme rohlík na kostičky, zvlhčíme mlékem. Přidáme maso a vejce. Když máme hotové houby, přidáme k masu, a nakonec podle potřeby přidáme strouhanku, jen tolik, aby směs držela pohromadě. Dochutíme solí a pepřem a důkladně promícháme.

  3. Patizon umyjeme, seřízneme vršek tak, aby vznikla poklička. Z vnitřku vydlabeme všechna semínka. Patizon naplníme připravenou směsí masa a hub.

  4. Vložíme do pekáčku, na směs položíme seříznutý vršek patizonu, mírně podlijeme vodou a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 1 hodinu. Během pečení poléváme patizon výpekem.

  5. Tip Místo lesních hub lze použít žampiony, někdy místo hub přidám papriku.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů