Plněný patizon
- 2h
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
patizon | 1 000 g |
směs koření na mleté maso | 300 g |
rohlíky | 1 kus |
mléko nízkotučné, odstředěné | 100 ml |
houby lesní čerstvé, směs | 120 g |
cibule | 1 kus |
vajíčka | 1 kus |
strouhanka | 30 g |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Houby a cibuli nakrájíme na drobno. Vložíme na pánev a podlijeme trochou vody, jen tolik, aby se směs nepřipálila. Houby další vodu tepelným zpracováním samy pustí. Společně na sucho restujeme na pánvi až se vyvaří všechna tekutina.
-
Než se nám orestují houby, nakrájíme rohlík na kostičky, zvlhčíme mlékem. Přidáme maso a vejce. Když máme hotové houby, přidáme k masu, a nakonec podle potřeby přidáme strouhanku, jen tolik, aby směs držela pohromadě. Dochutíme solí a pepřem a důkladně promícháme.
-
Patizon umyjeme, seřízneme vršek tak, aby vznikla poklička. Z vnitřku vydlabeme všechna semínka. Patizon naplníme připravenou směsí masa a hub.
-
Vložíme do pekáčku, na směs položíme seříznutý vršek patizonu, mírně podlijeme vodou a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 1 hodinu. Během pečení poléváme patizon výpekem.
-
Tip Místo lesních hub lze použít žampiony, někdy místo hub přidám papriku.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů