Polévka z pečených paprik, fenyklu a canelloni fazolí

Jídelní plán

Jednoduchá a rychlá zeleninová krémová polévka plná nečekaných chutí.

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
červená paprika 2 kusy
mrkev 2 kusy
fenykl čerstvý, bulva 100 g
fazole bílé 50 g
rajský protlak 2 lžíce
cibule 0,5 kusu
česnek 2 stroužky
tymián čerstvý 3 snítky
ocet balsamikový 1 lžíce
pepř černý mletý 1 špetka
paprika sladká mletá 1 špetka
sůl 1 lžička
vývar zeleninový domácí 500 ml
olivový olej 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Rozehřejte troubu na 200°C. Papriky rozkrojte, očistěte a pečte v troubě, dokud nebudou měkké a opečené. Nechte zchladnout a oloupejte. Cibuli a česnek nakrájejte na jemno. Zeleninu nakrájejte na větší kousky. Cibuli v hoďte do velkého hrnce pomalu osmahněte. Přidejte česnek, fenykl a mrkev. Míchejte, dokud mrkev nezačne měknout, asi 10 minut. Přidejte rajský protlak a společně zarestujte. Přidejte balzamikový ocet, upečenou červenou papriku, fazole, vývar a sůli. Vařte, dokud nebude zelenina měkká - 15 až 20 minut. Poté vymixujte v mixéru nebo tyčovým mixérem dohladka. Dochutíme další solí a pepřem, můžeme také přidat trochu balsamica.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů