Polévka z pečených paprik, fenyklu a canelloni fazolí
Jednoduchá a rychlá zeleninová krémová polévka plná nečekaných chutí.
- 55m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
červená paprika | 2 kusy |
mrkev | 2 kusy |
fenykl čerstvý, bulva | 100 g |
fazole bílé | 50 g |
rajský protlak | 2 lžíce |
cibule | 0,5 kusu |
česnek | 2 stroužky |
tymián čerstvý | 3 snítky |
ocet balsamikový | 1 lžíce |
pepř černý mletý | 1 špetka |
paprika sladká mletá | 1 špetka |
sůl | 1 lžička |
vývar zeleninový domácí | 500 ml |
olivový olej | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Rozehřejte troubu na 200°C. Papriky rozkrojte, očistěte a pečte v troubě, dokud nebudou měkké a opečené. Nechte zchladnout a oloupejte. Cibuli a česnek nakrájejte na jemno. Zeleninu nakrájejte na větší kousky. Cibuli v hoďte do velkého hrnce pomalu osmahněte. Přidejte česnek, fenykl a mrkev. Míchejte, dokud mrkev nezačne měknout, asi 10 minut. Přidejte rajský protlak a společně zarestujte. Přidejte balzamikový ocet, upečenou červenou papriku, fazole, vývar a sůli. Vařte, dokud nebude zelenina měkká - 15 až 20 minut. Poté vymixujte v mixéru nebo tyčovým mixérem dohladka. Dochutíme další solí a pepřem, můžeme také přidat trochu balsamica.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů