Pomerančové košíčky s tekutým karamelem

Pomeranč, karamel a čokoláda je prostě báječná kombinace, do které se jistě zamilujete i vy.

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
hladká mouka špaldová 210 g
máslo 140 g
vaječný žloutek 1 kus
cukr moučka 70 g
pomerančová kůra 1 lžička
avokádo 0,5 kusu
banány 0,5 kusu
med včelí 1 lžíce
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce
cukr krupice 2 lžíce
smetana na vaření 3 lžíce
pomeranč 1 kus

Postup přípravy

  1. Veškeré ingredience na košíčky zpracujte v celistvé těsto (máslo nechejte předtím povolit v pokojové teplotě) a nechjete odpočinout v ledničce. Potom rozválejte na plát cca 1/2 cm vysoký a vykrojte kolečka s průměrem větším než je dno muffinových formiček. Kolečka vmáčkněte do formiček a vytvarujte do košíčku.

  2. Takto připravené upečte v předehřáté troubě na 165 °C asi 12–15 minut dle vaší trouby. Po vychladnutí vyjměte z formiček.

    Takto připravené upečte v předehřáté troubě na 165 °C asi 12–15 minut dle vaší trouby. Po vychladnutí vyjměte z formiček.

  3. Nachystejte si krém - rozmixujte avokádo, banán, med dle chuti a kakao. Krém poté nastříkejte pomocí zdobicího sáčku na úhledné kopečky. Nahoru položte kousek pomeranče bez průsvitné slupky.

    Nachystejte si krém - rozmixujte avokádo, banán, med dle chuti a kakao. Krém poté nastříkejte pomocí zdobicího sáčku na úhledné kopečky. Nahoru položte kousek pomeranče bez průsvitné slupky.

  4. V rendlíčku nechjete povoli cukr na karamel a poté přidejte smetanu. Stále míchejte. Smetany použijte jen tolik, aby byla karamelová poleva tekutá, ale ne zcela řídká. Nechejte ji mírně zchládnout a poté jí polijte košíčky.

  5. Nechejte vychadit a podávejte třeba ke kávě. Dobrou chuť.

    Nechejte vychadit a podávejte třeba ke kávě. Dobrou chuť.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů