Pomerančové košíčky s tekutým karamelem
Pomeranč, karamel a čokoláda je prostě báječná kombinace, do které se jistě zamilujete i vy.
- 45m
- 10 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka špaldová | 210 g |
máslo | 140 g |
vaječný žloutek | 1 kus |
cukr moučka | 70 g |
pomerančová kůra | 1 lžička |
avokádo | 0,5 kusu |
banány | 0,5 kusu |
med včelí | 1 lžíce |
kakaový prášek, holandské kakao | 1 lžíce |
cukr krupice | 2 lžíce |
smetana na vaření | 3 lžíce |
pomeranč | 1 kus |
Postup přípravy
-
Veškeré ingredience na košíčky zpracujte v celistvé těsto (máslo nechejte předtím povolit v pokojové teplotě) a nechjete odpočinout v ledničce. Potom rozválejte na plát cca 1/2 cm vysoký a vykrojte kolečka s průměrem větším než je dno muffinových formiček. Kolečka vmáčkněte do formiček a vytvarujte do košíčku.
-
Takto připravené upečte v předehřáté troubě na 165 °C asi 12–15 minut dle vaší trouby. Po vychladnutí vyjměte z formiček.
-
Nachystejte si krém - rozmixujte avokádo, banán, med dle chuti a kakao. Krém poté nastříkejte pomocí zdobicího sáčku na úhledné kopečky. Nahoru položte kousek pomeranče bez průsvitné slupky.
-
V rendlíčku nechjete povoli cukr na karamel a poté přidejte smetanu. Stále míchejte. Smetany použijte jen tolik, aby byla karamelová poleva tekutá, ale ne zcela řídká. Nechejte ji mírně zchládnout a poté jí polijte košíčky.
-
Nechejte vychadit a podávejte třeba ke kávě. Dobrou chuť.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů