Preclíková kolečka - LC

Výtečné lowcarb pečivo kpomazánce, jako pohoštění k vínu nebo na cesty ke svačině. Děkujeme Jozefu Kabátovi za skvělý recept!

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
sýr gouda 200 g
sýr parmazánového typu, strouhaný 50 g
lučina 100 g
mandlová mouka 150 g
droždí lahůdkové sušené, tebi 30 g
sůl 1 lžička
vejce slepičí velké, l 3 kusy
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 15 g
guma xantanová 1 lžička
vaječný žloutek 1 kus
sůl hrubá 3 g
kmín celý 1 lžička

Postup přípravy

  1. Tvrdé sýry jsem nastrouhal, přidal Palouček a nechal v mikrovlnné troubě rozpustit. Na sýry nasypal suché potraviny, které jsem předtím dobře promíchal a nakonec vejce. Vypracoval těsto, konzistencí připomíná trochu odpalované. Nesmí být mokré, pokud ano, přidá se trochu mandlové mouky.

  2. Těsto jsem rozdělil na 10 částí, cca 75 g jedna. Vyválel váleček, otočil okolo prstu a vytvaroval kolečko v dlani. Ruce jsem si lehce vlhčil vodou, lépe se s těstem pracuje. Na plechu jsem pomazal žloutkem a posypal kmínem a solí. Pekl jsem na 200 °C 20 minut bez větráku a poté dalších 15 minut s větrákem také na 200 °C. Super pečivo!

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů