Preclíková kolečka - LC
Výtečné lowcarb pečivo kpomazánce, jako pohoštění k vínu nebo na cesty ke svačině. Děkujeme Jozefu Kabátovi za skvělý recept!
- 40m
- 10 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
sýr gouda | 200 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný | 50 g |
lučina | 100 g |
mandlová mouka | 150 g |
droždí lahůdkové sušené, tebi | 30 g |
sůl | 1 lžička |
vejce slepičí velké, l | 3 kusy |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 15 g |
guma xantanová | 1 lžička |
vaječný žloutek | 1 kus |
sůl hrubá | 3 g |
kmín celý | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Tvrdé sýry jsem nastrouhal, přidal Palouček a nechal v mikrovlnné troubě rozpustit. Na sýry nasypal suché potraviny, které jsem předtím dobře promíchal a nakonec vejce. Vypracoval těsto, konzistencí připomíná trochu odpalované. Nesmí být mokré, pokud ano, přidá se trochu mandlové mouky.
-
Těsto jsem rozdělil na 10 částí, cca 75 g jedna. Vyválel váleček, otočil okolo prstu a vytvaroval kolečko v dlani. Ruce jsem si lehce vlhčil vodou, lépe se s těstem pracuje. Na plechu jsem pomazal žloutkem a posypal kmínem a solí. Pekl jsem na 200 °C 20 minut bez větráku a poté dalších 15 minut s větrákem také na 200 °C. Super pečivo!
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů