Pstruh filet s pohankovým salátem a brambory
V pozadí (na fotce už není vidět) růžové Cabernet rosé a ledový salát se zakysanou smetanou :-))
- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
pstruh lososovitý filet | 300 g |
kořenicí směs na ryby | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
kmín drcený | 1 lžička |
olej řepkový | 1 lžíce |
máslo | 1 lžička |
pohanka | 200 g |
bujón zeleninový | 1 kus |
kukuřice sterilovaná | 150 g |
petrželka, petrželová nať | 1 hrst |
hořčice dijonská | 1 lžíce |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Pohanku propláchneme, přivedeme k varu, vypneme a přidáme bujon. Necháme dojít asi 20 minut. Do hotové vmícháme kukuřici. Můžeme dochutit hořčicí, solí, pepřem, ale opatrně, necháme vyniknout rybu :-).
-
Filety si omyjeme, osušíme, posypeme kořením a solí, opečeme na oleji, ke konci přidáme máslo pro vůni.
-
Pro chlapy ještě opečeme brambůrky, posypeme patrželkou a zdravě poobědváme :-).
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů