Pstruh filet s pohankovým salátem a brambory

Oli

V pozadí (na fotce už není vidět) růžové Cabernet rosé a ledový salát se zakysanou smetanou :-))

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
pstruh lososovitý filet 300 g
kořenicí směs na ryby 1 lžička
sůl 1 špetka
kmín drcený 1 lžička
olej řepkový 1 lžíce
máslo 1 lžička
pohanka 200 g
bujón zeleninový 1 kus
kukuřice sterilovaná 150 g
petrželka, petrželová nať 1 hrst
hořčice dijonská 1 lžíce
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Pohanku propláchneme, přivedeme k varu, vypneme a přidáme bujon. Necháme dojít asi 20 minut. Do hotové vmícháme kukuřici. Můžeme dochutit hořčicí, solí, pepřem, ale opatrně, necháme vyniknout rybu :-).

  2. Filety si omyjeme, osušíme, posypeme kořením a solí, opečeme na oleji, ke konci přidáme máslo pro vůni.

  3. Pro chlapy ještě opečeme brambůrky, posypeme patrželkou a zdravě poobědváme :-).

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů