PUDINKOVÉ ŘEZY jako dech

Oli

Opravdu jsou tyto řezy lehoučké, mokré a lahodné. Málo sladké, takže občas ano:)

Suroviny pro 24 osob

Čeho Kolik
vajíčka 5 kusů
cukr krystal 4 lžíce
voda horká 3 lžíce
polohrubá mouka 2 lžíce
hladká mouka pšeničná 4 lžíce
kypřící prášek do pečiva 1 špetka
mléko polotučné 1,5% tuku 750 ml
puding s příchutí banánu, prášek 2 kusy
cukr krystal 2 lžíce
máslo čerstvé 100 g
smetana ke šlehání, šlehačka paříž 200 g
smetana ke šlehání, šlehačka 100 g
sušenky 50 g

Postup přípravy

  1. Ušleháme vajíčka, cukr a horkou vodu do husté pěny. Snížíme otáčky a lehce vmícháme mouky s práškem do pečiva. Pečeme jen 10 minut na 200°C dorůžova.

  2. Mezitím si uvaříme pudink, vmícháme máslo a natřeme na teplý piškot. Necháme vychladit.

  3. Na vychlazené natřeme šlehačku, posypeme drobky sušenek (nebo ořechy/kokosem...) a dáme do lednice přes noc. Ráno nakrájíme na kostky a opatrně servírujeme :).

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů