PUDINKOVÉ ŘEZY jako dech
Opravdu jsou tyto řezy lehoučké, mokré a lahodné. Málo sladké, takže občas ano:)
- 1h
- 24 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 24 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 5 kusů |
cukr krystal | 4 lžíce |
voda horká | 3 lžíce |
polohrubá mouka | 2 lžíce |
hladká mouka pšeničná | 4 lžíce |
kypřící prášek do pečiva | 1 špetka |
mléko polotučné 1,5% tuku | 750 ml |
puding s příchutí banánu, prášek | 2 kusy |
cukr krystal | 2 lžíce |
máslo čerstvé | 100 g |
smetana ke šlehání, šlehačka paříž | 200 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 100 g |
sušenky | 50 g |
Postup přípravy
-
Ušleháme vajíčka, cukr a horkou vodu do husté pěny. Snížíme otáčky a lehce vmícháme mouky s práškem do pečiva. Pečeme jen 10 minut na 200°C dorůžova.
-
Mezitím si uvaříme pudink, vmícháme máslo a natřeme na teplý piškot. Necháme vychladit.
-
Na vychlazené natřeme šlehačku, posypeme drobky sušenek (nebo ořechy/kokosem...) a dáme do lednice přes noc. Ráno nakrájíme na kostky a opatrně servírujeme :).
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů