Nejlepší koktejly připravíme z čerstvého ovoce a zelniny, pokud možno i se slupkou. Pod ní se většinou ukrývá nejvíc vitamínů...
Tento stimuluje trávicí systém.
- 5m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Koktejl | |
---|---|
3 kusy |
3 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
1 svazek |
1 svazek |
10 g |
10 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Mrkve pokrájíme a rozmixujeme, přidáme rajčata, celer , por a kopr.
Společně ještě pomixujeme, přidáme citronovou šťávu a servírujeme.
Makronutrienty
84%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 153 kJ | 904 kJ |
Kalorická hodnota | 36,5 kcal | 216 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,1 g
2,3 g |
47,9 g
13,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,81 SVJ | 4,79 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,267 g
0,541 g |
1,58 g
3,2 g |
Bílkoviny | 1,28 g | 7,55 g |
Sůl | 0,182 g | 1,08 g |
Alergeny
- 9. Celer a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů