Trochu netradiční, ale dobrá variace – jogurt a mrkvový salát. Já se stravuju nízkosacharidově, salát nedoslazuji. Pokud tady budete chtít můžete přidat lžičku medu nebo jiného vhodného sladidla.
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
400 g |
400 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
10 kusů |
10 kusů |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 špetky |
2 špetky |
Postup přípravy
-
Jablka a mrkev omyjeme a nastrouháme najemno. Ořechy nasekáme. Vše smícháme a dochutíme citronovou šťávou, můžeme přidat i špetku soli.
Do misky naservírujeme jogurt, na něj vrstvíme mrkvový salát a navrch zasypeme špetkou skořice.
Makronutrienty
37%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 453 kJ | 0 J |
Kalorická hodnota | 108 kcal | 0 cal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,28 g
3,58 g |
0 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,728 SVJ | 0 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,49 g
2,23 g |
0 g
0 g |
Bílkoviny | 6,01 g | 0 g |
Sůl | 0,113 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů