Řecký salát s cizrnou a kuřecím masem

Adéla Kábelová

Lehký, ale výživný a svěží pokrm středomořské atmosféry. Skvěle se hodí jako letní oběd nebo večeře, která zasytí, ale nezatíží v horkých dnech...

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na větší nudličky a vložíme je do mísy. Přidáme řecký jogurt, citronovou šťávu, sůl, pepř, mletou papriku a oregano. Maso důkladně promícháme s marinádou a necháme alespoň půl hodiny odležet. Poté jej orestujeme na troše olivového oleje na pánvi.

    Mezitím co se restuje maso si připravíme pečenou cizrnu. Konzervovanou cizrnu propláchneme a osušíme kuchyňskou utěrkou. Poté ji ochutíme solí, pepřem, sladkou paprikou, sušeným česnekem a trochou olivového oleje. Rozprostřeme ji na plech s pečicím papírem nebo do horkovzdušné fritézy a pečeme dozlatova – přibližně 15 minut při 180 °C.

    Zatímco se cizrna peče, připravíme salát. Nakrájíme mini okurky na kolečka, cherry rajčata na poloviny, papriku na kostičky a červenou cibuli na půlkolečka. Přidáme černé nebo zelené olivy a vše promícháme s olivovým olejem, vinným nebo jablečným octem, solí a pepřem.

    Na talíř nejprve rozprostřeme hrst rukoly, na ni navrstvíme řecký salát, poté přidáme křupavou cizrnu a opečené kuřecí maso. Nakonec vše posypeme rozdrobeným sýrem feta nebo balkánským sýrem a dochutíme nasekanou mátou, která dodá celému jídlu svěží chuť.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte