Řezy s broskvemi a tvarohem
- 1h
- 24 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 24 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vejce slepičí střední, m | 4 kusy |
cukr krystal | 200 g |
voda | 100 ml |
olej | 140 ml |
polohrubá mouka pšeničná | 300 g |
hladká mouka pšeničná | 40 g |
kypřící prášek do pečiva | 1 kus |
kakaový prášek na vaření | 2 lžíce |
broskvový kompot | 820 g |
tvaroh měkký polotučný | 3 kusy |
cukr moučka | 120 g |
puding s příchutí vanilky, prášek | 1 kus |
vejce slepičí střední, m | 2 kusy |
rum (originál tuzemský) | 3 lžíce |
Postup přípravy
-
Těsto si připravíme tak, že klasickým postupem smícháme všechny dané suroviny (vejce + cukr ...atd.). Broskve si pokrájíme na plátky, tvarohovou náplň vyšleháme.
-
Na plech vyložený pečícím papírem nalijeme polovinu těsta, na ni rozetřeme tvarohovou náplň, poklademe plátky broskví a přelijeme druhou polovinou těsta, stěrkou uhladíme a dáme péct na 175°C cca 50 minut.
-
Hotové pocukrujeme moučkovým cukrem. Řezy jsem našla na fb stránce Naše moučníky, vložila je tam Veruška Veronika Holubová. Jsou výborné.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů