Rib eye steak na litinové pánvi

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
hovězí přední vysoký roštěnec, rib eye steak 250 g
sůl hrubá 2 g
pepř černý mletý 1 špetka
olej řepkový 1 mg

Postup přípravy

  1. Maso opepříme a necháme před použitím asi 2 hodiny v pokojové teplotě. Litinovou pánev potřeme 2 kapkami oleje a na sporáku rozpálíme na nejvyšší teplotu.

  2. Na rozpálenou pánev vložíme maso a prudce pečeme z každé strany přibližně1 minutu. Maso se musí lehce oddělovat od pánve. Pánev s masem vložíme do rozpálené trouby na program multifunkce (230ºC), kde necháme zprudka péct 2 minuty.

  3. Teplotu stáhneme na 180ºC a pečeme ještě 2 minuty. Nakonec maso osolíme. Steak podáváme přímo na litinové pánvi.

  4. Jako příloha je vhodná bylinková bageta, zeleninový salát nebo zelené fazolky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů