Rib eye steak na litinové pánvi
- 15m
- 1 porce
- středně obtížné
- Americké
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Oslava
- Paleo
- Pečení
- Primal
- Vaříme ze základu
- Whole30
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
hovězí přední vysoký roštěnec, rib eye steak | 250 g |
sůl hrubá | 2 g |
pepř černý mletý | 1 špetka |
olej řepkový | 1 mg |
Postup přípravy
-
Maso opepříme a necháme před použitím asi 2 hodiny v pokojové teplotě. Litinovou pánev potřeme 2 kapkami oleje a na sporáku rozpálíme na nejvyšší teplotu.
-
Na rozpálenou pánev vložíme maso a prudce pečeme z každé strany přibližně1 minutu. Maso se musí lehce oddělovat od pánve. Pánev s masem vložíme do rozpálené trouby na program multifunkce (230ºC), kde necháme zprudka péct 2 minuty.
-
Teplotu stáhneme na 180ºC a pečeme ještě 2 minuty. Nakonec maso osolíme. Steak podáváme přímo na litinové pánvi.
-
Jako příloha je vhodná bylinková bageta, zeleninový salát nebo zelené fazolky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů