- 35m
- 16 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
hladká mouka špaldová celozrnná 250 g |
250 g |
200 g |
200 g |
250 g |
250 g |
250 ml |
250 ml |
1 špetka |
1 špetka |
Náplň | |
130 g |
130 g |
50 g |
50 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Ozdoba | |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto a v igelitu uložíme na 2 hodiny do lednice odpočinout.
-
Připravíme si náplň a osladíme dle chuti.
-
Odpočinuté těsto rozdělíme na 2 kusy. Každý kus rozválíme do kruhu, rozdělíme na 8 dílů, naplníme náplní, založíme růžky, aby náplň nevytékala, zamotáme a klademe na plech vyložený pečícím papírem.
-
Potřeme žloutkem a pečeme asi 20 minut na 180 stupňů.
Makronutrienty
53%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 669 kJ | 1 209 kJ |
Kalorická hodnota | 399 kcal | 289 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
37,2 g
4,99 g |
26,9 g
3,62 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,72 SVJ | 2,69 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
26 g
8,7 g |
18,8 g
6,3 g |
Bílkoviny | 6,42 g | 4,65 g |
Sůl | 0,155 g | 0,112 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů