Roláda po indicku s kari pohankou
Dostala jsem chuť na něco pálivého a výrazně kořeněného. Doma pár surovin, které se daly použít a výsledek více než dobrý. Roláda naplněná pikantní vaječnou směsí s mungo fazolemi a tomu kari pohanka.
- 1h:15m
- 6 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová pečeně bez kosti | 800 g |
vejce slepičí střední, m | 3 g |
fazole mungo | 0,25 hrnku |
pórek | 0,25 g |
červená paprika, sterilovaná | 50 g |
kořenicí směs tandori masala | 0,5 lžičky |
sůl | 1 lžička |
paprika sladká mletá | 0,5 lžičky |
olej | 3 lžíce |
pohanka | 1 hrnek |
voda | 2 hrnky |
česnek | 1 stroužek |
kořenicí směs kari, jemné | 0,5 lžičky |
zázvor sušený mletý | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Maso očistíme a rozkrojíme, aby nám vznikl velký plát, který rozklepeme do tenka. Fazolky si uvaříme v osolené vodě do měkka. Pórek orestujeme na troše oleje, přidáme vejce, sůl a tandoori masala a usmažíme klasická míchaná vajíčka. Do nich vmícháme uvařené fazolky a nadrobno nakrájenou papriku. Nádivku rozetřeme na maso, které jsme před tím posypali mletou paprikou a solí a zabalíme v roládu. Na troše oleje zprudka opečeme, podlijeme vodou a dáme péct (zakryté) asi na hodinu. Posledních 15 minut pečeme odkryté, aby se udělala kůrka. Pohanku uvaříme dle návodu do měkka, okořeníme a podáváme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů