Roláda po indicku s kari pohankou

Deník jídla

Dostala jsem chuť na něco pálivého a výrazně kořeněného. Doma pár surovin, které se daly použít a výsledek více než dobrý. Roláda naplněná pikantní vaječnou směsí s mungo fazolemi a tomu kari pohanka.

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
vepřová pečeně bez kosti 800 g
vejce slepičí střední, m 3 g
fazole mungo 0,25 hrnku
pórek 0,25 g
červená paprika, sterilovaná 50 g
kořenicí směs tandori masala 0,5 lžičky
sůl 1 lžička
paprika sladká mletá 0,5 lžičky
olej 3 lžíce
pohanka 1 hrnek
voda 2 hrnky
česnek 1 stroužek
kořenicí směs kari, jemné 0,5 lžičky
zázvor sušený mletý 0,5 lžičky

Postup přípravy

  1. Maso očistíme a rozkrojíme, aby nám vznikl velký plát, který rozklepeme do tenka. Fazolky si uvaříme v osolené vodě do měkka. Pórek orestujeme na troše oleje, přidáme vejce, sůl a tandoori masala a usmažíme klasická míchaná vajíčka. Do nich vmícháme uvařené fazolky a nadrobno nakrájenou papriku. Nádivku rozetřeme na maso, které jsme před tím posypali mletou paprikou a solí a zabalíme v roládu. Na troše oleje zprudka opečeme, podlijeme vodou a dáme péct (zakryté) asi na hodinu. Posledních 15 minut pečeme odkryté, aby se udělala kůrka. Pohanku uvaříme dle návodu do měkka, okořeníme a podáváme.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů