Roláda s krémem z kokosové "nutelly"
Vše pohromadě můžeš sledovat a sdílet na ig 😉↙️ @hrisny_lowcarb https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb...
- 1h
- 1 porce
- středně obtížné
- Historické
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Párty
- Pečení
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 4 kusy |
mandlová mouka | 6 lžic |
sůl | 1 špetka |
voda vlažná | 4 lžíce |
kokos sušený, strouhaný | 200 g |
čokoláda hořká, 70 - 85% | 100 g |
smetana na vaření | 100 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 250 g |
tvaroh měkký tučný | 250 g |
čekankový sirup | 1 lžička |
čokoláda hořká, 70 - 85% | 70 g |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
ovoce sušené mrazem, lyofilizované | 2 g |
Postup přípravy
-
Vajíčka rozdělíme na žloutky a bílky, k bílkům přidáme špetku soli a vymixujeme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme vodu a vyšleháme do světlé pěny. Poté ke žloutkům přidáme mandlovou mouku, promícháme a postupně zamícháme bílkový sníh. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180 stupňů dozlatova. Hned po upečení smotám a přikryji vlhkou utěrkou.
-
Kokos opražíme v troubě na 160 stupňů dozlatova, poté rozmixujeme, pokud možno co nejvíce dohladka (mixér mi to nechtěl brát, tak jsem to projela tyčákem). V rendlíku rozehřejeme čokoládu, přilijeme rozmixovaný kokos, smetanu, promícháme a společně prohřejeme.
-
Vše společně vyšleháme do hladkého krému.
-
Po vychladnutí potřeme těsto krémem a pevné smotáme. Poté přelijeme rozpuštěnou čokoládou s másle, posypeme jahody a dáme ztuhnout do lednice.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů