Roláda s krémem z kokosové "nutelly"

Lenny73

Vše pohromadě můžeš sledovat a sdílet na ig 😉↙️ @hrisny_lowcarb https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb...

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
vajíčka 4 kusy
mandlová mouka 6 lžic
sůl 1 špetka
voda vlažná 4 lžíce
kokos sušený, strouhaný 200 g
čokoláda hořká, 70 - 85% 100 g
smetana na vaření 100 g
smetana ke šlehání, šlehačka 250 g
tvaroh měkký tučný 250 g
čekankový sirup 1 lžička
čokoláda hořká, 70 - 85% 70 g
máslo čerstvé 1 lžíce
ovoce sušené mrazem, lyofilizované 2 g

Postup přípravy

  1. Vajíčka rozdělíme na žloutky a bílky, k bílkům přidáme špetku soli a vymixujeme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme vodu a vyšleháme do světlé pěny. Poté ke žloutkům přidáme mandlovou mouku, promícháme a postupně zamícháme bílkový sníh. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180 stupňů dozlatova. Hned po upečení smotám a přikryji vlhkou utěrkou.

  2. Kokos opražíme v troubě na 160 stupňů dozlatova, poté rozmixujeme, pokud možno co nejvíce dohladka (mixér mi to nechtěl brát, tak jsem to projela tyčákem). V rendlíku rozehřejeme čokoládu, přilijeme rozmixovaný kokos, smetanu, promícháme a společně prohřejeme.

  3. Vše společně vyšleháme do hladkého krému.

  4. Po vychladnutí potřeme těsto krémem a pevné smotáme. Poté přelijeme rozpuštěnou čokoládou s másle, posypeme jahody a dáme ztuhnout do lednice.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů