Rychlořezy s jogurtovopudinkovým krémem
- 1h
- 30 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 30 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka pšeničná | 2 hrnky |
kypřící prášek do pečiva | 1 kus |
sůl | 1 špetka |
mléko polotučné 1,5% tuku | 1 hrnek |
slunečnicový olej | 0,5 hrnku |
kakaový prášek, holandské kakao | 2 lžíce |
vejce slepičí velké, l | 2 kusy |
cukr krystal | 1 hrnek |
bílý jogurt | 500 ml |
voda | 300 ml |
puding s příchutí vanilky, prášek | 2 kusy |
máslo | 1 kus |
cukr moučka | 2 lžíce |
kakaový prášek, holandské kakao | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Na těsto smícháme všechny suroviny dohromady a upečeme plát na plechu s vyšším okrajem (150°C, cca 30min).
-
Na krém smícháme v hrnci jogurty a vody, vmícháme pudinkový prášek a uvaříme hustou kaši. Do vychladlé kaše všleháme máslo (Creme Bonjour) a cukr podle chuti.
-
Krém natřeme na vychladlý korpus a posypeme kakaem. Necháme ztuhnout v lednici, nejlépe přes noc.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů