Salát z červené řepy s ořechy
Zimní zdroj vitamínů.
- 15m
- 4 porce
- středně obtížné
- Historické
- Mražení a chlazení
- Paleo
- Párty
- Primal
- Přílohy
- Recepty po babičce
- Saláty
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
červená řepa | 500 g |
med včelí | 3 lžíce |
ocet balsamikový | 1 lžička |
ořechy vlašské | 20 g |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Syrovou červenou řepu nastrouháme, smícháme se všemi ostatními surovinami a uzavřeme do sklenice nebo krabičky. Necháme v chladu odležet nejméně do druhého dne, aby řepa změkla a absorbovala chuť medu a ostatních surovin.
-
Přidání trochu soli a pepře dosáhneme výraznější chuti. Je mnohem zajímavější než jenom sladkokyselá.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů