Salát z červené řepy s ořechy

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Zimní zdroj vitamínů.

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
červená řepa 500 g
med včelí 3 lžíce
ocet balsamikový 1 lžička
ořechy vlašské 20 g
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Syrovou červenou řepu nastrouháme, smícháme se všemi ostatními surovinami a uzavřeme do sklenice nebo krabičky. Necháme v chladu odležet nejméně do druhého dne, aby řepa změkla a absorbovala chuť medu a ostatních surovin.

  2. Přidání trochu soli a pepře dosáhneme výraznější chuti. Je mnohem zajímavější než jenom sladkokyselá.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů