Šlehačkové kornoutky
Pracné, ale na jazyku se jen rozplynou...
- 3h
- 70 porcí
- náročné
Suroviny pro 70 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka pšeničná | 700 g |
žloutky | 2 kusy |
máslo | 500 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 g |
ocet kvasný lihový | 2 lžíce |
vajíčka | 1 kus |
smetana ke šlehání, šlehačka | 2 kusy |
ztužovač šlehačky | 20 g |
cukr moučka | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do mikrotenové fólie a necháme nejméně 2 hodiny v lednici odpočinout. Lepší je nechat těsto v lednici přes noc.
-
Ztuhlé těsto rozdělíme na 4 díly. Každý díl vyválíme do obdélníku širokého 20 – 25 cm a silného 2 mm. Rádýlkem nakrájíme proužky široké 2 – 2,5 cm. Každý proužek navineme šikmo na suchou trubičku (kornoutek)od užšího konce tak, aby se proužky na jedné straně trochu překrývaly.
-
Kornoutky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme je na vrchní straně rozšlehaným vejcem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 15 min do růžova. Ještě horké kornoutky sundáme z trubiček a necháme vychladnout na rovné ploše.
-
Šlehačku ušleháme se ztužovači a cukrem. Naplníme kornoutky a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů