Šlehačkové kornoutky

Dagmar Kazdová

Pracné, ale na jazyku se jen rozplynou...

Suroviny pro 70 osob

Čeho Kolik
hladká mouka pšeničná 700 g
žloutky 2 kusy
máslo 500 g
smetana ke šlehání, šlehačka 200 g
ocet kvasný lihový 2 lžíce
vajíčka 1 kus
smetana ke šlehání, šlehačka 2 kusy
ztužovač šlehačky 20 g
cukr moučka 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do mikrotenové fólie a necháme nejméně 2 hodiny v lednici odpočinout. Lepší je nechat těsto v lednici přes noc.

  2. Ztuhlé těsto rozdělíme na 4 díly. Každý díl vyválíme do obdélníku širokého 20 – 25 cm a silného 2 mm. Rádýlkem nakrájíme proužky široké 2 – 2,5 cm. Každý proužek navineme šikmo na suchou trubičku (kornoutek)od užšího konce tak, aby se proužky na jedné straně trochu překrývaly.

  3. Kornoutky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme je na vrchní straně rozšlehaným vejcem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 15 min do růžova. Ještě horké kornoutky sundáme z trubiček a necháme vychladnout na rovné ploše.

  4. Šlehačku ušleháme se ztužovači a cukrem. Naplníme kornoutky a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů