Zbylé bílky se musely zužitkovat...a jelikož se mi fakt nechtělo dělat nic složitého, tak jen ořechová mlska s vyšlehanými bílky.
Kolečka měly velký úspěch u dospělých i malého takže super i jako vánoční cukroví.
- 45m
- 27 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
6 kusů |
6 kusů |
100 g |
100 g |
160 g |
160 g |
80 g |
80 g |
kakaový prášek, holandské kakao 15 g |
15 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžíce |
1 lžíce |
Na ozdobu | |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Bílky vyšleháme se špetkou soli na tuhý sníh.
Nameleme vlašské ořechy a mandle, dáme do mísy, přidáme javorový sirup, kakaový prášek, zamícháme a pomalu vmícháme vyšlehané bílky. Konzistence musí být taková, aby se s těstem dalo pracovat s pomocí zdobícího sáčku. Podle konzistence případně přidáme ještě namleté ořechy.
-
Potřeme si plech s pečícím papírem Ghíčkem a pomocí zdobícího sáčku s širokou špičkou děláme stejné tvary jako na kokosky jen větší, doprostřed dáme lískový oříšek.
Troubu rozehřejeme na 150°C, pečeme přibližně 20 minut, dokud nejdou kolečka s pečícího papíru odloupnout. Musí být hezky zasušená jako kokosky.
Makronutrienty
30%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 697 kJ | 383 kJ |
Kalorická hodnota | 406 kcal | 91,6 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
19 g
10 g |
4,3 g
2,26 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,9 SVJ | 0,43 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
31,9 g
4,15 g |
7,2 g
0,937 g |
Bílkoviny | 13,1 g | 2,95 g |
Sůl | 0,33 g | 0,075 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů