Špagety se špenátovým pestem
Původně peruánský recept, kde jsou v originále použity piniové oříšky a čerstvý sýr (queso fresku), jsem upravila na cenově dostupnější podobu.
- 25m
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
špenát, čerstvé listy | 130 g |
bazalka čerstvá | 20 lístků |
česnek | 2 stroužky |
bílý sýr v nálevu, balkánský typ | 100 g |
čerstvý krémový sýr | 100 g |
slunečnicová semínka | 1 hrst |
mléko polotučné | 100 ml |
olivový olej | 4 lžíce |
špagety | 500 g |
Postup přípravy
-
Špagety uvaříme v osolené vodě s trochou oleje doměkka, slijeme a necháme trochu oschnout (po mokrých by pesto sklouzlo a neobalilo by je).
-
Veškeré suroviny rozmixujeme v mixéru na hladkou hmotu a přelijeme do širokého hrnce. Krátce prohřejeme a vmícháme špagety. Na talíři můžeme posypat semínky a kouskem balkánského sýra.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů