Špagety se špenátovým pestem

isindy

Původně peruánský recept, kde jsou v originále použity piniové oříšky a čerstvý sýr (queso fresku), jsem upravila na cenově dostupnější podobu.

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
špenát, čerstvé listy 130 g
bazalka čerstvá 20 lístků
česnek 2 stroužky
bílý sýr v nálevu, balkánský typ 100 g
čerstvý krémový sýr 100 g
slunečnicová semínka 1 hrst
mléko polotučné 100 ml
olivový olej 4 lžíce
špagety 500 g

Postup přípravy

  1. Špagety uvaříme v osolené vodě s trochou oleje doměkka, slijeme a necháme trochu oschnout (po mokrých by pesto sklouzlo a neobalilo by je).

  2. Veškeré suroviny rozmixujeme v mixéru na hladkou hmotu a přelijeme do širokého hrnce. Krátce prohřejeme a vmícháme špagety. Na talíři můžeme posypat semínky a kouskem balkánského sýra.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů