Švédské masové kuličky

Jídelní plán

Stýská se vám po Ikea masových kuličkách? Nevadí - Ikea před nějakou dobou uveřejnila svůj původní recept. My jsme ho pro vás upravili do verze bez přidané strouhanky.

Postup přípravy

  1. Cibulku nakrájejte najemno a osmahěte na lžíčce másla do zlatova. Nakonec přidejte propasírovaný česnek a lehce zarestujte.

    Maso okořeňte, osolte. Přidejte vajíčko, smetanu a zchladlou osmaženou cibulku. Pro vyšší vlhkost můžete přidat také najemno nastrouhanou zeleninu – mrkev, dýni nebo třeba cuketu. Dobře propracujte rukama - maso se pak spojí a není třeba přidávat mouku. Navlhčenýma rukama tvořte malé kuličky.

    Smažte na másle.

    Když jsou hotové, sundejte je z pánve. Do pánve nalijte vývar a dobře rozmíchejte s výpekem. Přidejte sojovou omáčku a hořčici a provařte. Nakonec přidejte krémový sýr, pepř a sůl dle chuti. Dobře rozšlehejte a pokud bude třeba, omáčku zredukujte na požadovanou hustotu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte