Sýrovo-dýňové karbenátky LC
Lowcarb se stalo mým koníčkem. A tím i kombinování povolených potravin :O). U nás doma to dokonce pochválil i můj 19-letý syn, který všechna "zdravá" jídla pozná už ode dveří kuchyně. Dobrou chuť :O)
- 50m
- 12 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hovězí mleté maso | 500 g |
vajíčka | 2 kusy |
sýr eidam 30% | 60 g |
dýně Hokkaido | 200 g |
sůl | 1 lžička |
majoránka sušená drhnutá | 1 špetka |
cibule | 0,5 kusu |
Postup přípravy
-
1. Mleté maso dejte do mísy 2. Do mísy přistrouhejte sýr na jemno 3. Dýni Hokaido zbavte semen a neoloupanou ji nastrouhejte na hrubo do mísy k masu a sýru 4. Přidejte sůl a majoránku 5. Rozdělte na 12 dílů a tvořte karbanátky - poklaďte je na plech s pečícím papírem 6. Karbanátky pečte cca 20 minut na 200 stupňů Celsia
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů