Tartaletky s vanilkovým krémem - LC
Dezerty s vanilkovým krémem mám nejraději. Tyto lowcarb (nízkosacharidové) tartaletky jsou báječným tipem na pohoštění či oslavu...
- 1h
- 10 porcí
- středně obtížné
- Cukroví
- Evropská
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Pečení
- Slavnostní tabule
- Vánoce
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mandle mleté | 100 g |
ořechy vlašské mleté | 100 g |
žloutky | 2 kusy |
máslo čerstvé | 60 g |
mouka kokosová | 30 g |
vanilkový extrakt | 0,5 lžičky |
mléko sušené | 20 g |
žloutky | 3 kusy |
xylitol | 1 lžíce |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžíce |
smetana ke šlehání, šlehačka | 150 g |
vanilkový extrakt | 0,3 lžičky |
mascarpone | 150 g |
rum (originál tuzemský) | 1 lžíce |
borůvky | 1 hrst |
maliny | 10 kusů |
smetana ke šlehání, šlehačka | 100 ml |
Postup přípravy
-
Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady. Já dám vše do mixéru a krátce umixuju, jen aby se suroviny spojily, pak v ruce lehce promačkám. Pokud je těsto měkčí, dám na chvilku do lednice.
-
Plním do vymazaných formiček a peču při teplotě 160C cca 10-12minut.
-
Ušleháme žloutky se sladidlem a vanilkou do pěny, přidáme šlehačku a vaříme na mírném plameni do zhoustnutí.
-
Krém dáme do lednice ztuhnout - nejlépe do druhého dne. Druhý den žloutkový krém našleháme společně s mascarpone.
-
Tartaletky si naplníme žloutkovým krémem. Na krém trochu ušlehané šlehačky a dozdobíme borůvkami, malinami a dáme vychladit.
-
A za hodinku či jak dlouho vydržíme si moc pochutnáme, jsou báječné!
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů