Tartaletky s vanilkovým krémem - LC

Zdena

Dezerty s vanilkovým krémem mám nejraději. Tyto lowcarb (nízkosacharidové) tartaletky jsou báječným tipem na pohoštění či oslavu...

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
mandle mleté 100 g
ořechy vlašské mleté 100 g
žloutky 2 kusy
máslo čerstvé 60 g
mouka kokosová 30 g
vanilkový extrakt 0,5 lžičky
mléko sušené 20 g
žloutky 3 kusy
xylitol 1 lžíce
citronová šťáva, čerstvá 1 lžíce
smetana ke šlehání, šlehačka 150 g
vanilkový extrakt 0,3 lžičky
mascarpone 150 g
rum (originál tuzemský) 1 lžíce
borůvky 1 hrst
maliny 10 kusů
smetana ke šlehání, šlehačka 100 ml

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady. Já dám vše do mixéru a krátce umixuju, jen aby se suroviny spojily, pak v ruce lehce promačkám. Pokud je těsto měkčí, dám na chvilku do lednice.

  2. Plním do vymazaných formiček a peču při teplotě 160C cca 10-12minut.

  3. Ušleháme žloutky se sladidlem a vanilkou do pěny, přidáme šlehačku a vaříme na mírném plameni do zhoustnutí.

  4. Krém dáme do lednice ztuhnout - nejlépe do druhého dne. Druhý den žloutkový krém našleháme společně s mascarpone.

  5. Tartaletky si naplníme žloutkovým krémem. Na krém trochu ušlehané šlehačky a dozdobíme borůvkami, malinami a dáme vychladit.

  6. A za hodinku či jak dlouho vydržíme si moc pochutnáme, jsou báječné!

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů