TATARKOVÉ BRAMBŮRKY
S tímto množstvím jsem kdysi začínala, dneska už mi nestačí ani velký plech, protože jakmile drahouškové zjistí, co to v kuchyni tak voní, začínají se pečené brambory "samy" vytrácet.
- 1h
- 3 porce
- jednoduché
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
brambory pozdní salátové, a | 600 g |
tatarská omáčka | 40 g |
olej řepkový | 1 lžíce |
paprika sladká mletá | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Oloupané brambory omyjeme, nakrájíme na čtvrtiny nebo šestiny (to záleží na velikosti), vložíme do mísy, zalijeme studenou vodou a necháme "máčet" asi 10 minut. Poté brambory scedíme a osušíme v utěrce.
-
V míse smícháme tatarku, olej, mletou papriku, mletý pepř a sůl a do této směsi přisypeme brambory. Rukou důkladně promícháme a klademe jednotlivě na plech s pečícím papírem řeznou plochou nahoru. Pečeme asi 40 minut na 170 stupňů.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů