Termix je vždycky výborný nízkosacharidový dezert, tento jsem si udělala ořechový:)
- 5m
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Termix | |
---|---|
100 ml |
100 ml |
2 lžíce |
2 lžíce |
20 g |
20 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
250 g |
250 g |
Postup přípravy
-
V horké smetaně 12% rozpustíme čokoládu, přidáme mleté ořechy, rum a odstavíme.
Vmícháme tvaroh, ozdobíme a dáme nejlépe přes noc vychladit.
Je výborný (jako všechny Termixy).
Makronutrienty
20%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 837 kJ | 1 088 kJ |
Kalorická hodnota | 200 kcal | 260 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,07 g
4,67 g |
7,89 g
6,07 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,607 SVJ | 0,789 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,4 g
7,84 g |
20 g
10,2 g |
Bílkoviny | 9,13 g | 11,9 g |
Sůl | 0,084 g | 0,109 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů