Těstoviny s cizrnou

Adéla Kábelová

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
cizrna, sterilovaná 150 g
rukola 2 hrsti
sýr parmazánového typu 40 g
olivový olej 2 lžíce
cibule sladká, šalotka 1 kus
česnek 2 stroužky
rajčata cherry 10 kusů
těstoviny celozrnné 140 g

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu. Dáváme pozor, abychom je nepřevařili. Na pánvi si orestujeme na olivovém oleji nadrobno nakrájenou šalotku a česnek. Po chvíli přidáme propláchnutou cizrnu. Osolíme, opepříme a přidáme nakrájená rajčata. Společně restujeme a pak přidáme naběračku vody z hrnce, kde vaříme těstoviny. Cizrnu vaříme cca 5 minut. Pak přibližně polovinu objemu pánve dáme do mixéru a umixujeme na krém - v případě potřeby můžeme přidat trochu vody. Krém z cizrny vrátíme do pánve. Přidáme do pánve scezené těstoviny a společně promícháme. Ke konci vmícháme část parmazánu a rukolu. Pak už jen servírujeme a ozdobíme parmazánem. Můžeme také pokapat olivovým olejem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů