Těstoviny s cizrnou
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
cizrna, sterilovaná | 150 g |
rukola | 2 hrsti |
sýr parmazánového typu | 40 g |
olivový olej | 2 lžíce |
cibule sladká, šalotka | 1 kus |
česnek | 2 stroužky |
rajčata cherry | 10 kusů |
těstoviny celozrnné | 140 g |
Postup přípravy
-
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu. Dáváme pozor, abychom je nepřevařili. Na pánvi si orestujeme na olivovém oleji nadrobno nakrájenou šalotku a česnek. Po chvíli přidáme propláchnutou cizrnu. Osolíme, opepříme a přidáme nakrájená rajčata. Společně restujeme a pak přidáme naběračku vody z hrnce, kde vaříme těstoviny. Cizrnu vaříme cca 5 minut. Pak přibližně polovinu objemu pánve dáme do mixéru a umixujeme na krém - v případě potřeby můžeme přidat trochu vody. Krém z cizrny vrátíme do pánve. Přidáme do pánve scezené těstoviny a společně promícháme. Ke konci vmícháme část parmazánu a rukolu. Pak už jen servírujeme a ozdobíme parmazánem. Můžeme také pokapat olivovým olejem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů