Thajské kari

Soucitně.cz

Thajská lahůdka, kterou si zamilují zejména fanoušci pikantních jídel.

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kokosový olej 2 lžíce
zázvor, čerstvý kořen 3 cm
cibule 1 kus
česnek stroužky 8 kusů
kořenicí pasta kari žlutá 2 lžíce
kokosové mléko 400 ml
sojová omáčka 1 lžíce
tofu natural 200 g
bambusové výhonky sterilované 250 g
mrkev 2 kusy
kukuřice sterilovaná 50 g
zelené fazolové lusky mražené 150 g
koriandr čerstvý nať 1 hrst
limetková šťáva 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Na oleji osmahneme malé kostičky zázvoru, po 2 minutách přisypeme půlkolečka cibule a podélně přepůlené stroužky česneku. Když je vše dozlatova, přidáme kari pastu (např. zelenou), trochu kokosového mléka a dobře promícháme, aby se chutě spojily. Poté přidáme zbytek kokosového mléka, vsypeme na tenké plátky nakrájené tofu (postupně se v omáčce rozpadne na menší kusy), z bambusových výhonků vylijeme vodu a vhodíme je do hrnce. Pokud máme, přidáme též 3 limetkové listy, které se při jídle vyndavají.

  2. Vaříme půl hodiny a 10 minut před koncem vhodíme na tenké proužky nakrájenou mrkev a na kolečka nakrájené kukuřičky. Úplně na konci vhodíme mražené zelené lusky, limetkovou šťávu a listy koriandru. Dochutíme solí či sojovou omáčkou dle potřeby a podáváme s jasmínovou rýží.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů