Turecká vejce

Oli

Tento hit posledních měsíců si můžete připravit podle receptu Věry Husákové, je to lowcarb a je to syté a výborné :)

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
vajíčka 2 kusy
ocet kvasný lihový 50 ml
zakysaná smetana 100 g
česnek 1 stroužek
olivový olej 1 lžička
kopr čerstvý, koprová nať 1 lžička
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
máslo čerstvé 2 lžíce
paprika sladká mletá 0,5 lžičky
chilli sušené mleté 1 špetka
kurkuma mletá 1 špetka
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Vodu přivedu k varu,přiliji ocet,udělám vidličkou vír a opatrně vyklepnu vejce,a dělám 3 minuty,voda nesmí vřít.Opatrně vyndám a na ubrousku osuším.

  2. Česnek si utřu se solí a smíchám se zbytkem surovin.

  3. Máslo si rozehřeji v kastrůlku,nechám rozvonit koření,osolím a hned odstavím. Do misky dám smetanu, vejce, přeliji máslem a posypu koprem a sezamem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů