Veganská bábovka

Fajne Jidlo

Když jsem byla malá, bábovka u nás voněla každou sobotu. Co si tak udělat bábovku, která bude chutnat stejně jak od maminky a bude veganská?

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
hladká mouka pšeničná celozrnná 400 g
cukr třtinový 200 g
mléko sojové, rostlinný nápoj 250 ml
slunečnicový olej 200 ml
vláknina psyllium, jitrocelová 45 g
kypřící prášek do pečiva 1 kus

Postup přípravy

  1. Smícháme 3 PL psyllia s 4 PL vody a necháme chvilku odstát. Polohrubou mouku, cukr a prášek do pečiva nasypeme do mísy, přilijeme mléko (já použila sójové) a olej. Zamícháme a přidáme do směsi nabobtnalé psyllium. Vše řádně promícháme a vypracujeme těsto, které vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Bábovku zvolna pečeme asi 40 - 45 minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů