Veganská bábovka
Když jsem byla malá, bábovka u nás voněla každou sobotu. Co si tak udělat bábovku, která bude chutnat stejně jak od maminky a bude veganská?
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka pšeničná celozrnná | 400 g |
cukr třtinový | 200 g |
mléko sojové, rostlinný nápoj | 250 ml |
slunečnicový olej | 200 ml |
vláknina psyllium, jitrocelová | 45 g |
kypřící prášek do pečiva | 1 kus |
Postup přípravy
-
Smícháme 3 PL psyllia s 4 PL vody a necháme chvilku odstát. Polohrubou mouku, cukr a prášek do pečiva nasypeme do mísy, přilijeme mléko (já použila sójové) a olej. Zamícháme a přidáme do směsi nabobtnalé psyllium. Vše řádně promícháme a vypracujeme těsto, které vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Bábovku zvolna pečeme asi 40 - 45 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů