- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Knedlíky | |
---|---|
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 špetky |
2 špetky |
z bílků sníh 2 kusy |
2 kusy |
Dijonská omáčka | |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
200 ml |
200 ml |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Ještě | |
3 kusy |
3 kusy |
Postup přípravy
-
Mrkev nastrouháme najemno, vymačkáme vodu, přidáme nastrouhaný sýr, pažitku, sůl a žloutky. Promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
4 mističky vymažeme máslem a naplníme směsí.
Dáme do mikrovlnné trouby na 7-10 minut na 750°C.
-
Máslo rozpustíme a přidáme hořčici, citronovou šťávu, sladidlo, promícháme a pomalu přiléváme smetanu za stálého míchání, krátce povaříme.
Uvaříme si natvrdo 3 vajíčka.
Makronutrienty
14%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 670 kJ | 2 478 kJ |
Kalorická hodnota | 160 kcal | 592 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,45 g
2,39 g |
12,8 g
8,83 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,345 SVJ | 1,28 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,1 g
6,76 g |
44,8 g
25 g |
Bílkoviny | 9,07 g | 33,6 g |
Sůl | 1,02 g | 3,78 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů