Velikonoční nádivka - LC

Opravdu chutná jako nádivka, pečivo netřeba - nízosacharidová verze je skvělá nejen na Velikonoce. Děkujeme Jozefu Kabátovi za další skvělý recept :)

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
brokolice 800 g
špenát, čerstvé listy 130 g
mrkev 150 g
maso uzené vepřové, krkovice 400 g
sýr gouda 250 g
vejce slepičí velké, l 4 kusy
smetana ke šlehání, šlehačka 100 ml
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Brokolici jsem uvařil do měkka na páře a rozmačkal. Špenát natrhal na menší kousky, maso nakrájel na kostky cca 1 cm, goudu nastrouhal nahrubo, mrkev nakrájel na kostky cca 1/2 cm, uvařil do měkka a vše smíchal dohromady.

  2. Vyšlehal vejce se smetanou, přidal sůl, pepř a vmíchal k ostatním potravinám. Vysypal do formy 26 cm na pečící papír, uhladil lžicí a pekl 70 minut na 180 °C. Nechat dobře vychladit a drží perfektně pohromadě. Je skvělá, budu dělat nejenom na Velikonoce.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů