Velikonoční nádivka - LC
Opravdu chutná jako nádivka, pečivo netřeba - nízosacharidová verze je skvělá nejen na Velikonoce. Děkujeme Jozefu Kabátovi za další skvělý recept :)
- 1h:15m
- 8 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
brokolice | 800 g |
špenát, čerstvé listy | 130 g |
mrkev | 150 g |
maso uzené vepřové, krkovice | 400 g |
sýr gouda | 250 g |
vejce slepičí velké, l | 4 kusy |
smetana ke šlehání, šlehačka | 100 ml |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Brokolici jsem uvařil do měkka na páře a rozmačkal. Špenát natrhal na menší kousky, maso nakrájel na kostky cca 1 cm, goudu nastrouhal nahrubo, mrkev nakrájel na kostky cca 1/2 cm, uvařil do měkka a vše smíchal dohromady.
-
Vyšlehal vejce se smetanou, přidal sůl, pepř a vmíchal k ostatním potravinám. Vysypal do formy 26 cm na pečící papír, uhladil lžicí a pekl 70 minut na 180 °C. Nechat dobře vychladit a drží perfektně pohromadě. Je skvělá, budu dělat nejenom na Velikonoce.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů