Rychlý lowcarb oběd od Věry Husákové, děkujeme!
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Játra | |
---|---|
400 g |
400 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 kus |
1 kus |
10cm zelené části pórku 0,3 kusu |
0,3 kusu |
3 lžíce pasírovaných rajčat 50 g |
50 g |
1 kus |
1 kus |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,2 lžičky |
0,2 lžičky |
Cudle | |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Na sádle opeču nakrájená játra, vyndám do misky a do výpeku dám na půlměsíčky nakrájenou cibuli, papriku, po chvíli přidám pasírovaná rajčata. Zaliji trochou vody a krátce podusím, vrátím zpět játra, nakrájený pórek, rajče, osolím, opepřím a prohřeji.
-
Cuketu a mrkev nakrájím julien škrabkou a krátce orestuji na olivovém oleji.
Makronutrienty
27%
52%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 317 kJ | 0 J |
Kalorická hodnota | 75,9 kcal | 0 cal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,24 g
0,927 g |
0 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,424 SVJ | 0 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,27 g
6,53 g |
0 g
0 g |
Bílkoviny | 8,03 g | 0 g |
Sůl | 0,355 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů