Krásný víkend 🍀😊🤩 @hrisny_lowcarb
https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb...
- 25m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
500 g |
500 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,2 lžičky |
0,2 lžičky |
Omáčka | |
200 ml |
200 ml |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
Hranolky | |
1 kus |
1 kus |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Panenku očistíme, nakořeníme a opečeme dozlatova na másle.
-
Omáčka: Na výpeku z masa osmahneme nastrouhaný křen, aby se pořádně rozvoněl, přilijeme smetanu, šťávu co vytekla z masa, dochutíme solí a pepřem.
-
Hranolky: Celer oloupeme, nakrájíme, nakořeníme, pokapeme olejem a promícháme. Celer naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180 stupňů dozlatova.
Makronutrienty
29%
46%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 396 kJ | 2 838 kJ |
Kalorická hodnota | 94,7 kcal | 678 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,29 g
1,5 g |
37,9 g
10,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,529 SVJ | 3,79 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,67 g
2,58 g |
33,4 g
18,5 g |
Bílkoviny | 8,37 g | 59,9 g |
Sůl | 0,77 g | 5,52 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů